Sudo Krem İçerik Analizi

Eczaneye gittiniz bebeğiniz için bir Sudo krem, pişik kremi aldınız. Aynı zamanda bu krem egzema ve kuruluk sorunları için de kullanılmakta.  Peki bu kremin içindeki maddelerin görevleri nelerdir. Hemen inceleyelim.

Aqua: Su.
Paraffinum liquidum: Diğer adı mineral yağdır. Gözenekleri tıkayıcı etkisi vardır (örneğin tüm yüzünüze sürerseniz bunu yüksek oranda içeren bir ürünü siyah noktalarınız artar, milia oluşabilir. Milia: beyaz minik sivilce benzeri yağ bezleri). Cildi tabaka olarak kaplayıp cildin nefes almasını engeller. Yumuşatıcı etkilidir.
Zinc Oxide( Avrupa Phar. %15.25) : Antiseptiktir. Sürünce beyazlatıcı etkisi vardır. Güneş koruyucudur. Aynı zamanda antimikrobiyal etkisi yağlı akneye yatkın ciltlerde de önemli bir etkidir.
Paraffin: Petrol türevi.
Lanolin (%4a/a hipoalerjenik düzey):
Cera microcristallina: Bağlayıcı ajan. Fazları birbirine bağlıyor.
Sorbitan sesquioleate: Bağlayıcı ajan, fazları bağlıyor.
Benzyl benzoate( B.P 0.01%):Antimikrobiyal etkili ajan. Yüksek oranda kullanıldığında alerjen olabilir burda dozu düşük.
Cera alba: Balmumu.
Benzyl alchol (B.P 0.39%):Çözücü, koruyucu. Oran yüksek olsaydı alerjen olurdu, oran düşük.
Linalyl acetate: Maskeleme ajanı.
Propylene glikol: Nemlendirici, cilt bakım ajanı.
Benzyl Cinnamate (0.15%): Yüksek dozda alerjendir. Dozu düşük sorun yok, koku verici amaçlı kullanılmış.
Lavender oil : Koku amaçlı kullanılmış.
Citric acid:Yüksek dozda cildi tahriş eder. Doz düşük sorun yok.
BHA: Salisilik asittir. Salisilik Asit kozmetik formülasyonlarında kullanılan BHA dır. Evde kullanılmak üzere formüle edilen ürünlerdeki BHA (Salisilik Asit) oranları %0.5-2 aralığında değişmektedir. Yönetmelikler gereği kozmetik ürünlerinde kullanılabilen maksimum Salislik Asit (BHA) oranı %2 dir. [ Dip not: Yüzümüze aspirin süremeyiz neden ? Aspirin ASETİL-salisilik asittir. Yani tür farklıdır. İçersindeki madde oranını bilmiyorsunuz ayrıca. Yüzünüzü tahriş edersiniz] [Aynı şey limon suyunu yüze sürerken de geçerli içeriğindeki sitrik asit miktarı tahmin edilebilir ama bu miktar kabul görmüş sınırlarda değildir cildinize zarar verebilir. ]]


Sivilceme lokal uyguluyorum iyi geliyor diyenler için bu çinkooksitin oransal fazla olmasından kaynaklanıyordur.




Yorumlar

Popüler Yayınlar