Hangi Bölümü Seçsem | Mimarlık

Merhaba sevgili okurlarım :)  Malum tercih dönemi başladı bende çok sevdigim bir mimar arkadaşımla otururken siz tercih yapıcak arkadaşlarımıza yararlı olucak bir yazı hazırlamaya karar verdim, ben sordum o cevapladı. Hadi şimdi mimarlık düşünen arkadaşlarımızın akıllarındaki bazı soruları cevaplayalım :

Neden mimarlık secilir : Çoğunlukla mimarlığa gelen kişiler sağlık bölümünü tercih edip orayı tutturamayan kişiler oluyor. Tabi bunun yanında isteyerek gelenler, çizim yeteneği ve hayal gücü yüksek olanlarda bu bölümü tercih ediyor. Bu bölümü seçicekseniz biraz hırslı, uykusuzluğa, hocaların kaprislerine ve çok aşırı çalışmaya hazır olarak gelmeniz gerekmekte. Peki ya bunları bilerek bir insan neden bu bölümü tercih eder derseniz, bu bölüm size özgüven başta olmak üzere, çizim yeteneği, analitik düşünme, tasarım gücü gibi özellikleri kazandırıcaktır.


Mimarlık sürecinde okul hayatı nasıl : Sayısal ve sözel derslerin yanında başka bölümlerden farklı olarak bizlerin stüdyolarda görülen proje derslerimiz bulunmakta, bu proje dersleri bizi mesleki olarak yetiştiren en önemli adım. Proje derslerinde stüdyo ortamında hoca ve öğrenciler sürekli iletişim halinde bulunarak feed-back'lerle ders işler. Yani sürekli etkileşim hali içerisinde bulunuyorlar, kimse birbirinden çekinmiyor ve her yoruma açık hale geliyor kişiler. Grup çalışmaları yapılarak mesleki hayatta da yapılacak olan iş birliği aşamaları öğrencilik yıllarında kişiye aşılanıyor.

Okul bittikten sonraki iş imkanları nelerdir : Bireysel bir ofise sahip olunabileceği gibi özel kurumda yada bir devlet kurumunda da iş sahibi olunabilir. Daha çok özel sektör tercih ediliyor veya üniversitede akademisyen olarak görev yapılabiliyor. Bunun yanında okul yıllarımızda çizim, tasarım ve yapıya dair dersler gördüğümüzden dolayı stilist, moda tasarımcısı olunabilir, yada bir iç mekanın mobilya tasarımı dahil, iç yapısı, dış yapısı veya peyzajı gibi bir çok alanda uzman kişi olarak çalışılınabilir.

Mimarlık seçeceklere ve okuyanlara neler önerirsiniz : Hırslarını çalışmak için kullansınlar, başkalarının çalışmalarıyla kendilerininkini karşılaştırıp hırslanmasınlar bu onları yıpratır, mimarlık öğrencilerinin çoğunun kötü hırsları vardır çünkü. Mimarlığı sevsinler. Modellemelerde ve serbest el çizimlerinde kendilerini geliştirip, mimarlık ile ilgili kitaplar okuyup, filmler izleyip kendilerine katkı sağlasınlar, gerçekten harika başyapıtlar mecvut. Ama bunları içlerinden gelerek yapan kişiler öğrencilikte ve mesleki yaşamda gerçekten haz duyucaktır.



Arkadaşımız Vuslat Erdem'e teşekkür ediyoruz, başka bir yazıda görüşmek üzere :)



Yorumlar

Popüler Yayınlar