Paraben Neden Hayatımızda Var ?

Merhaba sevgili okurlarım güpgüzel bir salı sizlerin olsun ☘.
Bugün bahsetmek istediğim şey paraben isimli bir madde, ilaçlarda ve bazı kozmetik ürünlerinde yer alan bir madde. Bu madde bazı şuruplarda, allıklarda, kremlerde vb ürünlerde bolca mevcut.
Peki bu neden var ve neden kullanılıyor ?


Bu madde ürünlerin raf ömrünü uzatıcı olduğu ve düşük maliyete sahip olduğu için üreticiler tarafından sıkça tercih ediliyor, yapılan araştırmalarda meme kanserine yakalanan kadınlarda bu maddeninde düşük miktarda da olsa birikimine rastlanmış.

Kullandığımız kozmetiklerin içerikler kısmına bakınca bu ürünü metilparaben(methylparaben),bütil paraben (buthlyparaben) biçimlerinde görebiliriz. Bu asıl bileşiğimize ek bir grup takıldığını gösteriyor sadece yapısal olarak.

Özellikle çocuk şuruplarında mutlaka içindekiler kısmına bakılmalı, bakılmadan çocuklara verilmemelidir. Aksi taktirde uzun  vade içerisinde dokularda yığılıcak ve kansere sebep olan hücrelerin çoğalmasına imkan vericektir.

Günümüzde kozmetik sektöründe de geniş yer kaplayan bu maddeden uzak duran markaları seçmek bizim elimizde. Sanırım Urban Care'in bazı şampuanlardında Yves Rocher'nin birden çok ürününde 'paraben free' ibaresi bulunmakta, özellikle bunlar seçilir ve vücudumuza daha fazla antioksidan yüklersek her şey çok çok daha güzel olucaktır. Görüşmek üzere 💋

Yorumlar

Popüler Yayınlar