Ojelerdeki Kimyasallar


Hepimizin onlarca hatta yüzlerce, renginden dolayı aldığımız, dış görünüşünü beğendiğimiz ojelerimiz vardır değil mi? Peki bunlar hangi kimyasalları içeriyor, sadece tırnağımızın görünümünü mü güzelleştiriyor yoksa aynı zamanda bize bir çok zararı da mı var ? Hep birlikte öğrenelim.
Onlarca kozmetik ürününden en çok kimyasalı içerenlerden biri ojeler desem ? Ne kadarda şaşırtıcı!
İçerlerinde bol miktarda formaldehit bulunuyor. Ayrıca bol miktarda da ftalat içermekte ve tabi ki aseton. Bu maddeler hızlıca buharlaşıyor, ve solunum sistemizin aracılığı ile dolaşım sistemimizde hemen yerini alıyor. Toluen de olmazsa olmaz tabi ! Bu üç maddeye( ftalar, formaldehit, toluen ) birlikte ‘’toksic trio’’ deniliyor.
Toluen nerelerde kullanılır biliyor musunuz ?
Boya sanayi, ayakkabı sanayi. Oje derimiz ile temas edince bu maddeler emiliyor ve kan dolaşımımızla beynimize gidiyor, vertigoya, felce vb yol açıyor. Böbreklerimizi ve karaciğerimizi etkilediği de söylenmekte !
Şimdi formaldehite gelelim. Neden kullanılıyor ?
Koruyucu olarak kullanılıyor, temas durumuzda bizde alerji, kabartı, bazılarımızda gözde yanma yapıyor.  Fazla miktarda maruz kalırsak kalp ritmimizin bile bozulabileceğini biliyor muydunuz ?
Peki ftalat dediğimiz madde ne ? Ne işe yarar ?
Amerika’da yasaklanan, kokulara, çözücülere konulan bir kimyasaldır. Genellikle solunduğunda ürogenital sisteme zarar vermektedir. Yani hormonal sistemi bozarak bu görevini gerçekleştirir J
Peki hangi markaların ojeleri kullanılabilir ?
Fransız Yves Rocher
The Body Shop
Chanel
Flormar
Essie
NYC
Milani
Mac
Maybelline vee daha bir çok yazamadığım markada bunlar bulunmuyor.
Ve bunları içermeyen ojeler “3 free” , “Big 3 free” diye geçiyor.
Sağlığın değeri ancak ve ancak kaybedilince anlaşılıyor, kaybetmeden elimizden geleni yapalım !
21 Kasım 2015 /12.00

Yorumlar

Popüler Yayınlar